JADŁOSPIS 1.12 – 5.12.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 1.12 (pon.) |
– Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami na wywarze warzywnym 9
– Makaron w sosie szpinakowym, posypany tartym serem 1,7 – Kompot wieloowocowy |
||
| 2.12 (wt.) |
– Rosoł z makaronem 9,10,1 – Filet z kurczak w chrupiącej panierce 1,7, ziemniaki puree, ogórek kiszony – Woda z pomarańczą |
||
| 3.12 (śr.) |
– Zupa ogórkowa z ziemniakami, mięskiem z udka indyka i śmietanką 7,9 – Kluski śląskie z masełkiem 7, mandarynka – Kompot wieloowocowy |
||
| 4.12 (czw.) |
– Zupa kalafiorowa z ryżem koperkiem na wywarze warzywnym 7,9 – Pieczeń rzymska z cebulką- w sosie własnym, kasza jęczmienna, buraczki – Kompot wieloowocowy |
||
| 5.12 (pt.) |
– Zupa krem z gruszki i pietruszki na wywarze warzywnym z groszkiem ptysiowym 1,3,9,7 – Knedle z owocami, z bitą śmietaną 1,3,7 – Kompot wieloowocowy |
||
WYKAZ ALERGENÓW: KLIKNIJ TUTAJ |
|||
JADŁOSPIS 24.11 – 28.11.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 24.11 (pon.) |
– Zupa krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym 7,9,1
– Łazanki z mieszanej kapusty 7,1 – Kompot wieloowocowy |
||
| 25.11 (wt.) |
– Zupa grochowa z łuskanego grochu z kiełbaską drobiową na wyw. warz. 9 – Ryż z sosem truskawkowym 7 – Kompot wieloowocowy |
||
| 26.11 (śr.) |
– Zupa grysikowa 1,9 – Pulpety mięsne w sosie pomidorowym 1,3, kopytka, kalafior na parze z masełkiem i bułką tartą 7 – Kompot wieloowocowy. |
||
| 27.11 (czw.) |
– Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym zabielana 7,9 – Indyk w sosie śmietanowym 7, kasza kus kus 1, surówka z marchewki i jabłka – Kompot wieloowocowy |
||
| 28.11 (pt.) |
– Zupa krem dyniowa z grzankami 7,1,9 – Panierowane paluszki rybne 1,3,4, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty – Kompot wieloowocowy |
||
WYKAZ ALERGENÓW: KLIKNIJ TUTAJ |
|||
JADŁOSPIS 17.11 – 21.11.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 17.11 (pon.) |
– Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym 7,9,1
– Risotto z kurczakiem z dodatkiem cukinii 7,1 – Kompot wieloowocowy |
||
| 18.11 (wt.) |
– Rosół z makaronem 1,3,9,10 – Kopytka z masełkiem i serem białym – Kompot wieloowocowy |
||
| 19.11 (śr.) |
– Barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami 1,7,9 – Bułeczki na parze z sosem truskawkowym – Kompot wieloowocowy |
||
| 20.11 (czw.) |
– Zupa kalafiorowa 7,9 – Pieczeń „rzymska” 3, kasza gryczana, surówka colesław z białej kapusty 3 – Kompot wieloowocowy |
||
| 21.11 (pt.) |
– Zupa jarzynowa z makaronem 7,1,9,10 – Mintaj pieczony w chrupiącej panierce 1,3,4, ziemniaczki, buraczki tarte z jabłkiem – Kompot wieloowocowy |
||
WYKAZ ALERGENÓW: KLIKNIJ TUTAJ |
|||
JADŁOSPIS 12.11 – 14.11.2025
| DATA | OBIAD | ||
| – | – | ||
| – | – | ||
| 12.11 (śr.) |
– Kapuśniak z ziemniakami 9 – Gulasz węgierski z mięsem wieprzowym i papryką 1, kasza bulgur 1, ogórek kiszony – Woda z pomarańczą |
||
| 13.11 (czw.) |
– Zupa brokułowa z makaronem 1,7,9 – Pulpeciki drobiowe w sosie serowym 1,7, ryż, kalafior i fasolka szparagowa na parze z masełkiem i bułką tartą – Kompot |
||
| 14.11 (pt.) |
– Krupnik z kaszą jęczmienną 1,9 – Pierogi ruskie z masełkiem 3,7,1 – Kompot |
||
WYKAZ ALERGENÓW: KLIKNIJ TUTAJ |
|||
JADŁOSPIS 3.11 – 7.11.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 3.11 (pon.) |
– Zupa jarzynowa 7,9,10
– Spaghetti bolognese z warzywami 1,9 – Woda z pomarańczą |
||
| 4.11 (wt.) |
– Zupa koperowa z ryżem 9,10 – Filet z kurczak w sosie śmietanowym 1,7, kasza bulgur 1, buraczki – Kompot |
||
| 5.11 (śr.) |
– Zupa grochowa z ziemniakami 9 – Ryz z sosem truskawkowym 7 – Kompot |
||
| 6.11 (czw.) |
– Rosół z makaronem 1,3,9 – Kąski wieprzowe w kremowym sobie z tartą dynią 1,7, kluski śląskie, brokuł na parze – Kompot |
||
| 7.11 (pt.) |
– Zupa krem z buraków z groszkiem ptysiowym 1,3,9 – Paluszki rybne 1,3,4, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty i rzodkiewki 3,7,10 – Kompot |
||
WYKAZ ALERGENÓW: KLIKNIJ TUTAJ |
|||
JADŁOSPIS 27.10 – 30.10.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 27.10 (pon.) |
– Zupa brokułowa zabielana z ziemniakami 7,9
– Potrawka z kurczaka z dynią, marchewką i cukinią 7,1 – Kompot wieloowocowy |
||
| 28.10 (wt.) |
– Zupa pomidorowa z makaronem 1,3,9 – Filet z kurczaka z pieca w panierce 1,3, puree ziemniaczane z masełkiem 7, surówka z kiszonej kapusty z koperkiem – Kompot wieloowocowy |
||
| 29.10 (śr.) |
– Zupa krem z dyni z grzankami 1,7,9 – Schab duszony w sosie własnym 1, kasza jęczmienna 1, buraczki na ciepło. – Kompot wieloowocowy |
||
| 30.10 (czw.) |
– Krupnik z mięskiem 7,9 – Kopytka z masełkiem, posypane serem białym 1,3,7,10, śliwka – Woda z cytryną |
||
WYKAZ ALERGENÓW: KLIKNIJ TUTAJ |
|||
JADŁOSPIS 20.10 – 24.10.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 20.10 (pon.) |
– Zupa grysikowa z mięskiem 1,7,9,10
– Kluski śląskie z masełkiem 3,7 – Woda z pomarańczą |
||
| 21.10 (wt.) |
– Rosół z makaronem 1,9,10 – Filet z indyka duszony w śmietance z marchewką 1,7, ziemniaczki, brokuł i kalafior na parze – Kompot |
||
| 22.10 (śr.) |
– Zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym 1,3,7,9,10 – Ryż zapiekany z jabłkami 1,3,7 – Kompot |
||
| 23.10 (czw.) |
– Zupa z fasolką szparagową i ziemniaczkami 7,9,10 – Pulpeciki z mięsa mieszanego w sosie pomidorowym 1,3,7,10, mix kasz 1, mizeria z ogórka i sałaty 7 – Kompot |
||
| 24.10 (pt.) |
– Zupa jarzynowa z makaronem 1,7,9,10 – Ryba pieczona 1,4,7,10, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty 7 – Kompot |
||
|
|||
JADŁOSPIS 13.10 – 17.10.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 13.10 (pon.) |
– Zupa pomidorowa z makaronem 1,9,10
– Ryż curry z warzywami i kurczakiem 1,7,9,10 – Woda z pomarańczą |
||
| 14.10 (wt.) |
– Zupa krem z gruszki i pietruszki z groszkiem – Kotlet mielony w sosie pieczeniowym 1,3,7, kasza bulgur 7, surówka wielowarzywna – Kompot |
||
| 15.10 (śr.) |
– Krupnik z mięskiem 1,7,9,10 – Makaron w sosie szpinakowym, posypany tartym serem 1,7,3 – Kompot |
||
| 16.10 (czw.) |
– Żurek z ziemniakami 1,7,9,10 – Schab pieczony z warzywami w sosie własnym. 1,3,7,10, kasza jęczmienna 1, ogórek kiszony – Kompot |
||
| 17.10 (pt.) |
– Zupa kalafiorowa z makaronem literki 1,7,9,10 – Paluszki rybne 1,3,7, ziemniaczki 7, surówka z kiszonej kapusty – Kompot |
||
|
|||
JADŁOSPIS 6.10 – 10.10.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 6.10 (pon.) |
– Zupa jarzynowa z ziemniakami 7,9,10
– Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami 1 – Kompot |
||
| 7.10 (wt.) |
– Rosół z makaronem 1,7,9,10 – Filet drobiowy w sosie brokułowo-serowym 1,7, ryż, kapusta zasmażana z koperkiem 1,7 – Kompot |
||
| 8.10 (śr.) |
– Zupa krem z białych warzyw z grzankami 1,7,9,10 – Bułeczki na parze z sosem truskawkowym – Kompot |
||
| 9.10 (czw.) |
– Zupa ogórkowa z ryżem 7,9,10 – Pulpeciki z mięsa mieszanego w sosie pomidorowym 1,3,7, ziemniaczki, mini marchewki na parze – Kompot |
||
| 10.10 (pt.) |
– Barszcz ukraiński 7,9,10 – Makaron z serem białym 1,3,7 – Kompot |
||
|
|||
JADŁOSPIS 29.09 – 3.10.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 29.09 (pon.) |
– Zupa pomidorowa z makaronem. 1,7,9,10
– Potrawka z kurczaka z warzywami 1,7, mix kasz. – Kompot |
||
| 30.09 (wt.) |
– Zupa kalafiorowa z makaronem 1,7,9,10 – Kopytka z sosem mięsnym 1,3,7, surówka z kapusty pekińskiej i warzyw 7 – Kompot |
||
| 1.10 (śr.) |
– Zupa grysikowa 1,9,10 – Łazanki z mieszanej kapusty – Kompot |
||
| 2.10 (czw.) |
– Zupa koperkowa z makaronem 1,7,9,10 – „Gyros” drobiowy, sos czosnkowy 7, ryż curry, Colesław 3 – Kompot |
||
| 3.10 (pt.) |
– Zupa krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym 1,7,9,10 – Naleśniki z dżemem owocowym – Kompot |
||
|
|||
JADŁOSPIS 22.09 – 26.09.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 22.09 (pon.) |
– Rosół z makaronem 1,9,10
– Ryż z sosem truskawkowym 7 – Kompot |
||
| 23.09 (wt.) |
– Zupa ogórkowa z ziemniaczkami 7,9,10 – Pulpeciki w sosie własnym 1,3,7, kasza bulgur 1, surówka wielowarzywna – Kompot |
||
| 24.09 (śr.) |
– Zupa warzywna z mięskiem 1,7,9,10 – Makaron w sosie pomidorowym 1,7,3 – Kompot |
||
| 25.09 (czw.) |
– Żurek z ziemniakami 1,7,9,10 – Schab pieczony z warzywami w sosie własnym 1,3,7,10, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony – Kompot |
||
| 26.09 (pt.) |
– Zupa jarzynowa z makaronem literki 1,7,9,10 – Kluski śląskie z masełkiem 7, marchewka w słupkach – Kompot |
||
|
|||
JADŁOSPIS 15.09 – 19.09.2025
| DATA | OBIAD | ||
| 15.09 (pon.) |
– Krupnik z kaszą jęczmienną 1,9,10
– Spaghetti z sosem warzywno-mięsnym 1,7,9,10 – Kompot |
||
| 16.09 (wt.) |
– Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami 1,7,9,10 – Filecik z kurczaka w kremowym sosie cebulowym 1,7 , ryż, bukiet warzyw z masłem: kalafior, fasolka szparagowa, mini marchewki 7 – Kompot |
||
| 17.09 (śr.) |
– Barszczyk czerwony z ziemniakami 7,9,10 – Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 7,1,3 – Kompot |
||
| 18.09 (czw.) |
– Zupa pomidorowa z makaronem 1,3,9,10 – Panierowany kotlet 1,3,7, ziemniaczki 7, surówka colesław 3 – Kompot |
||
| 19.09 (pt.) |
– Zupa ziemniaczana z kalafiorem i zacierką 9,10,1,3 – Paluszki rybne, ziemniaczki opiekane, surówka z kiszonej kapusty 1,3,4 – Kompot |
||
|
|||
